auto.motocykel

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako vybrať najvýhodnejšie PZP? Dnes už jedine online!

Pozrel som sa na niekoľko online porovnávačov PZP a vybral ten, ktorý ponúka najjednoduchšie, najrýchlejšie a najprehľadnejšie povinné poistenie motorového vozidla.
PZP, alebo povinné zmluvné poistenie je niečo, čomu sa nevyhne žiaden motorista. Či už ste autičkár alebo obľubujete motorky, svoje vozidlo poistiť musíte. Ja si ešte pamätám domu, keď bolo potrebné chodiť osobne z jednej poisťovne do druhej, čakať nekonečné rady a zbierať informácie o poistení vozidla. Tento proces bol nie len časovo náročný ale, ako sa hovorí, "vysomáriť sa" z ponúk jednotlivých poisťovní bol nadľudský výkon. Pred pár rokmi som sa rozhodol vyskúša si online kalkulačku PZP, ktoré ponúkajú internetové stránky. Pamätám si, že pár rokov dozadu boli v ponuke 2 online PZP kalkulačky, všetko ostatné boli webstránky jednotlivých poisťovní. Avšak tohto roku, keď som potreboval zistiť, ako je na tom moje PZP a či si nezaslúži takpovediac "upgrade", bol som prekvapený, na aké množstvo online kalkulačiek poistenia som narazil. Tak, ako sme sa kedysi potrebovali zorientovať v ponukách poisťovní, rovnako tak sa dnes treba zorientovať v jednotlivých online kalkulačkách. Pripravil som preto pre vás porovnanie, ktoré vám môže uľahčiť pri vašom hľadaní výhodného PZP.
Jednou z prvých PZP kalkulačiek, ktoré vám google ponúkne, su mетfinаmсie.sk. Stránka sa na začiatku javí prehľadnou a dôveryhodnou, preto pokračujem preklikom na povinné PZP. Zobrazí sa formulár, ktorý odo mňa žiada údaje o aute. Po ich zadaní a kliknuntí na tlačitlo "ďalej" sa ma pýtajú na ďalšie detaily auta. V tomto kroku už treba siahať po techničák, pretože sa vám priznám, niektoré z údajov, ktoré webstránka pýta, o svojom motorovom vozidle naspamäť neviem. Navyše sa mi zdajú byť zbytočné pre výpočet PZP. Aj keď som bol na konci formuláru oboznámení s ponukami PZP poisťovní, vyplniť formulár bolo zbytočne zdĺhavé (zabralo mi to takmer 25 minút) a náročné. Internet je o úspore času a práve z tohto dôvodu vám danú webstránku neodporúčam.
Ďalšia online kalkulaška, ktorú som vyskúšal bola na рrоfиnаnсie.sk AJ keď daná online PZP kalkulačka ponúka rýchle riešenie vďaka jednoduchému zadaniu ŠPZ, tento systém im stále nefunguje dokonale. Prvé dva razy dlho trvalo, kým z mojej ŠPZ vygenerovalo informácie, na tretí pokus dokonca vyhodilo upozornenie, že moja ŠPZ nefunguje. Navyše, v 4 kroku si odo mňa vypýtalo ručne zadať informácie, ktoré pritom na začiatku vygenerovalo autoamticky z ŠPZ. Dobrý nápad, ale stále má svoje muchy.
Google mi taktiež ponúkol PZP kalkulačku na webstránke Total Money. Táto kalkulačka bola praktická a v prípade, že máte záujem, stránka taktiež ponúka mnoho iných online kalkulačiek, napríklad na výpočet energii, úverov a hypotéky.

Auto a Motocykel | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014